30 lipca serwujemy duże pierogi spoza menu

Pierogi w Restauracji U Petiego w Karpaczu towarzyszą nam od niemal dwóch dekad. Były różne, mięsne, jarskie, rybne, na słodko… 🥟
 
🔥 Teraz jest niepowtarzalna okazja spróbować wersji z wołowiną.


30 lipca SPOZA KARTY w DOBREJ CENIE pieróg zadziwiająco WOŁOWY.

 
❤️‍🔥 Sercem jego jest siekana wołowina, którą przygotowujemy przez wiele godzin piekąc w niskiej temperaturze. Ta metoda zapewnia zachowanie naturalnego smaku i jakości. Tak przygotowane mięso nie wymaga krojenia lub mielenia – jest delikatne i kruche. Wystarczą delikatne muśnięcia, by uzyskać pożądaną wielkość i strukturę, tak by świetnie połączyło się z serem mozzarellą i pastą z przetartych pomidorów. Całość doprawiamy mieszanką ziół i zawijamy. Receptura ciasta, które owija nadzienie, wciąż pozostaje sekretem Restauracji U Petiego i nie została zmieniona od 2000 roku.
 

Zobacz także inne wpisy o stekach, burgerach, Karpaczu – po prostu o kulinarnym świecie Beef&Rock:

Rezerwacje tel. 690896775