Karta Win

Cytując Oscara Wilde’a: „Jedynym sposobem pozbycia się pokusy jest uleganie jej”

Dni pozostałych do międzynarodowego święta białego wina: 263

czyli dokładnie:

MONTELLIANA PROSECCO
SPUMANTE EXTRA DRY

Kraj: Włochy, Region: Veneto, Szczep: Glera

Charakterystyczny owocowy bukiet z aromatami nektarynki, brzoskwini i gruszek. W smaku harmonijne, owocowe, świeże i orzeźwiające z lekko słodką końcówką.

Świetne jako aperitif i do lekkich przekąsek.

ALAMOS TORRONTES
CAFAYATE (SALTA)

Kraj: Argentyna, Region: Cafayate, Szczep: Torrontes

Intensywny aromat cytrusów i dojrzałych brzoskwiń, z delikatnymi nutami świeżych ziół i jaśminu. Lekkie i świeże na podniebieniu. Długie zakończenie z dobrą kwasowością.

Niezobowiązujące wino, dobre na początek.

 

Alamos - wino w Beef and Rock w Karpaczu

CATENA
CHARDONNAY

Kraj: Argentyna, Region: Mendoza, Szczep: Chardonnay

Kolor żółto-zielonkawy. Zapach kwiatów łączy się z owocami cytrusowymi, szarlotką i mineralną nutą. Smak owoców egzotycznych i dojrzałych gruszek z delikatną mineralnością i odrobiną wanilii na finiszu. Pełna, oleista tekstura.

 

CATENA CHARDONNAY - wino w restauracji Beef&Rock w Karpaczu

CACADA REAL
TINTO

Kraj: Portugalia, Region: Alentejo, Szczep: Touriga Nacional, Syrah, Alicante Bouschet, Petit Verdot.

Kolor intensywnie rubinowy. Aromaty dojrzałych czerwonych owoców z kwiatowymi akcentami. W ustach świetna równowaga.

Szczególnie polecamy do naszych burgerów.

 

 

CACADA REAL TINTO - wino w restauracji Beef and Rock w Karpaczu

DUO DES METS
PAYS D’OC IGP

Kraj: Francja, Region: Langwedocja,
Szczep: Merlot, Cabaernet Sauvignon

Rubinowy kolor. Aromaty leśnych owoców – jagód i jeżyn, także wiśni i morwy. W ustach dobrze zbalansowane smaki ciemnych owoców. Miękkie i delikatne taniny na finiszu.

Świetne wino do czerwonego mięsa.

 

DUO DES METS PAYS D’OC IGP w restauracji BeefAndRock

PIPOLI
AGLIANICO DEL VULTURE DOC

Kraj: Włochy, Region: Bazylikata, Szczep: Aglianico

Intensywny rubinowy kolor. Aromat czerwonych owoców, wiśni z odrobiną fiołków. Miłe niuanse wanilii, lukrecji i czarnego pieprzu. Wino dobrze zbudowane, przyjemne taniny, które polubią się z naszymi stekami i sosami.

 

 

 

PIPOLI AGLIANICO DEL VULTURE DOC - restauracja Karpacz

LÉGENDE ROUGE
BORDEAUX AOC

Kraj: Francja, Region: Bordeaux,
Szczep: Cabernet Sauvignon, Merlot

Złożone aromaty wanilii i dymu przenikają zapach czerwonych owoców i lukrecji. W ustach świeże, mocne i harmonijne, intensywne smaki czerwonych owoców.

Polecamy spróbować ze stekami z rostbefu.

 

 

LÉGENDE ROUGE BORDEAUX AOC - karta win w restauracji Beef&Rock

PIPOLI
AGLIANICO DEL VULTURE DOC

Kraj: Włochy, Region: Bazylikata, Szczep: Aglianico

Intensywny rubinowy kolor. Aromat czerwonych owoców, wiśni z odrobiną fiołków. Miłe niuanse wanilii, lukrecji i czarnego pieprzu. Wino dobrze zbudowane, przyjemne taniny, które polubią się z naszymi stekami i sosami.

 

 

 

PIPOLI AGLIANICO DEL VULTURE DOC - restauracja Karpacz

CATENA
MALBEC

Kraj: Argentyna, Region: Mendoza, Szczep: Malbec

Głęboki kolor. Aromat dojrzałych ciemnych owoców z nutą wanilii i kawy. Skoncentrowany smak wiśni i czerwonych porzeczek z nutą słodkich przypraw, z akcentami tytoniu i skóry.

Wino idealne do sezonowanych steków.

 

 

 

CATENA MALBEC w restauracji Beef&Rock

BODEGAS OLARRA CERRO ANON
GRAN RESERVA RIOJA DOCA

Kraj: Hiszpania, Region: Rioja, Szczep: Tempranillo,
Garnacha, Mazuelo, Graciano

Zapach zaskakuje delikatnymi i zrównoważonymi aromatami.
Żurawinowy aromat, po chwili wyczuwalne niuanse przypalanego drewna, skóry i tytoniu. Niesamowicie zbudowana Rioja. Okrągła, miękka i elegancka.

Idealnie podkreśla smak sezonowanej wołowiny w każdej postaci.

 

 

 

 

Restauracja Beef'n'Rock prezentuje BODEGAS OLARRA CERRO ANON GRAN RESERVA RIOJA DOCA

ELVIO COGNO
„CASCINA NUOVA”
BAROLO DOCG

Kraj: Włochy, Region: Piemont, Szczep: Nebbiolo

Oferuje lekki, miły zapach kwiatów z odrobiną delikatnych przypraw. W ustach niezwykle przyjemne, okrągłe, dobrze zbudowane, eleganckie. Na finiszu nadal bardzo harmonijne i trwałe, z mineralną nutą.

Zdecydowanie potrzebuje mięsnego tłuszczu, zatem najlepiej sprawdzi się z antrykotami, szczególnie polecamy do Tomahawka.

 

 

 

 

ELVIO COGNO „CASCINA NUOVA” BAROLO DOCG - restauracja w Karpaczu
karta win - Restauracja Beef and Rock

Zobacz pełne menu restauracji Beef&Rock w Karpaczu

❗ SMASH BURGER spoza menu