W Karpaczu lato, to może deser?

Ostatnie dni przypomniały nam jak cudne jest w Karpaczu lato na wiosnę ☀️☀️☀️.

Z tej okazji, dla odmiany od steków i burgerów, przypominamy o naszym rockandrollowym deserze, który przenosi w świat ekstrawagancji i finezji – taki lodowy majstersztyk. Subtelny kontrast poważnej czerni z frywolnym żółtym, połączony z rubinową czerwienią sosu i soczystymi winogronami. Ale nie przywiązujcie się do tego zestawu kolorów, bo w restauracji Beef&Rock lubimy testować też inne kompozycje 🍧

Lody, kremowe i aksamitne, pełne głębokiego smaku, który już od pierwszego kęsa przenosi nas do raju słodkości. Jest to deser, który nie tylko kusi swoją formą, ale również urzeka subtelną, harmonijną kompozycją smaków. Czarny wafelek, niczym kapelusz znanego dandysa, dodaje odrobiny dekadencji i tajemniczości. Jego chrupiąca struktura stanowi doskonały kontrapunkt dla miękkości lodów, tworząc duet, który przywołuje na myśl elegancką parę tańczącą tango na balu maskowym 😎

To chwila zatrzymana w czasie, pełna smaków, tekstur i kolorów, które razem tworzą kompozycję dla zmysłów 😊

Zapraszamy w Karkonosze! Zapraszamy do Karpacza!

Zobacz także inne wpisy o stekach, burgerach, Karpaczu – po prostu o kulinarnym świecie Beef&Rock: